MET Hungary Kft.

Tevékenységeink

Alkatrészgyártás

Különböző hegesztett, forgácsolt alkatrész és részegység gyártás mezőgazdasági-, élelmiszeripari, valamint autóipari vállalatok számára.

Szerszám- és készülékgyártás

Cégünk foglalkozik szerszám- és készüléktervezéssel és az azt követő gyártással. A készülékgyártás területén jelentős százalékban hegesztőkészülékeket, pozícionáló és megfogó készülékeket tervezünk és gyártunk.
Autóipari beszállítóknak különböző présszerszámokat, sorozat és blokkszerszámokat, mélyhúzó és kivágó szerszámokat készítünk.
Mezőgazdasági gépgyártóknak végzünk műszaki előkészítő tevékenységet, valamint teljes felszerszámozást.
Vasúti járműgyártás területén nagyméretű hegesztő - pozícionáló készülékeket gyártunk.

Ellenálláshegesztés

Cégünk a hegesztéstechnológián belül foglalkozik különböző ellenálláshegesztési technológiák automatizálási, célgépesítési feladataival. Ezen területen belül jelentős eredményeket értünk el a hegesztett kerítésháló, valamint különböző rácsszerkezetek, illetve korrózióálló anyagokból készülő tároló rekeszek hegesztésében.
Kerítéshegesztő célgépünk horganyzott huzalból készít hegesztett dróthálót. A hossz- és kereszthuzalokat lefejti, egyengeti és egyszerre maximum 30 pontban meghegeszti, majd a kész kerítést a kívánt hosszban feltekercseli.

Fogyóelektródás, védőgázas ívhegesztés

Védőgázas, fogyóelektródás ívhegesztő eljárások automatizálása során speciális feladatok ellátására készítettünk célberendezéseket. Jelentős területet képez a vasúti járműgyártási területen az alumínium kocsiszekrények hegesztéséhez kifejlesztett, felsőpályás vonalhegesztő berendezéseink, melyek alkalmasak lézeres varrathely keresés segítségével hossz- és keresztvarratok hegesztésére.

Acélszerkezeti hosszvarrat hegesztésre portál rendszerű kétfejes, taktilis szenzoros varrathely kereső- és követő vonalhegesztő célgépet fejlesztettünk és gyártottunk.

Nagysebességű, nagykeresztmetszetű alumínium vonalhegesztésre készítettünk kéthuzalos technológiával, hosszvarrat hegesztő célgépet a szükséges megfogó- pozícionáló készülékekkel együtt.
Speciális préscsiga felrakóhegesztésére fejlesztettünk ki egy hattengelyes, hegesztő célgépet, amely képes a hegesztendő munkadarabot elektronikus úton letapogatni és a hegesztést ennek megfelelően elvégezni.

Semlegesvédőgázas, volfrámelektródos ívhegesztés

Villanymotorok forgó- és állórészeinek vasmagjait préselt lemezekből kellett összeállítani, pozícionálni, majd azt követően a külső paláston hozaganyag nélkül 2,4, illetve 6 hegesztőfejjel egyszerre összehegeszteni hozaganyag nélkül az általunk tervezett és gyártott célgéppel. A célgép biztosította a folyamatos munkavégzést a karusszel rendszerű tárgyasztalával. A hegesztési paraméterek és a teljes munkaciklus központi vezérlőről működtetett, illetve felügyelt.

Hegesztési feladatok robotizálása

A különböző hegesztési feladatok robotos gyártócellában történő megvalósítására terveztünk, illetve gyártottunk FANUC robotos AWI, illetve fogyóelektródás hegesztőcellákat. A komplett rendszerek magukba foglalták a hegesztési forgatók tervezését, gyártását a fényvédő paravánrendszert, a hegesztési füstelszívó- és szűrő berendezést és azok telepítését és beüzemelését.

A hegesztő cellákhoz készítettünk különböző terhelhetőségű és kiépítettségű szekvenciális, illetve szinkronforgatókat egyedi és „H” forgató összeépítésben.

Speciális igényre felsőpályás robotrendszer tervezését és gyártását is végeztük. A felsőpályán három koordinátában elmozduló hattengelyes robot nagyméretű munkadarabok hegesztésére biztosított lehetőséget.

Lemezalakítás

A gazdaságos és anyagtakarékos anyagkihozatal érdekében a megrendelői igényekre lemeztekercs lefejtő, egyengető és előtoló komplett berendezéseket fejlesztettünk ki különböző présgépek kiszolgálására. Az előre méretre hasított tekercset berendezésünk lefejti, kiegyengeti és pontos, programozott hosszra előtolja. Ez a megoldás a teljesen automatikus adagolást teszi lehetővé a présgéppel szinkron üzemmódban.
Nagymennyiségű lemezfelhasználás gazdaságosabbá tétele érdekében 2-4mm vastagságig maximum 1500mm szélességig lemeztekercs lefejtő, egyengető, továbbító célgépet terveztünk, gyártottunk. A berendezés biztosítja az előre beállított hosszméretre történő táblásítást, ezáltal minimalizálható a hulladékmennyiség.